A forrás…

Kicsit előbbre hoztuk a Föld Napját, és vasárnap kirándultunk egy nagyot az erdőben. A három Boszi. Most is kihasználtuk a délutánt a sétára, hogy este, holdfényben töltsük fel a palackokat a forrásnál. Miért mesélem el? Mert sokszor kérdeznek, hogy miért nem kap el a legtöbb betegség? És hogyan lehet fiatalabbnak látszani a valós kornál vagy tíz évvel, smink nélkül? Nem, nem genetika. Nem kell hozzá szűzlányok vérében fürdeni. És nem vagyok vámpír sem. A legtöbb „trükköm” nagyon egyszerű és mindenki számára elérhető. Nem drága. Nem luxus. És a célja az egészség. A szépség csupán következmény.

Az egyik ilyen, hogy amennyit csak lehet, forrásvizet iszom. A napi minimum 3 liter folyadékon túl ebből készítem a kávét, a teát, az ételeket. Ezzel locsolom a virágokat és az állatkáknak is adom. Készítek belőle testpermetet, hajtápláló folyadékot, testápoló gélt.

És a legszebb az egészben, hogy „ingyen” elérhető, hiszen kis országunk tele van gyógyforrásokkal. Az egyik ilyen a Lajos-forrás a Pilisben, Budapest környékén. Amellett, hogy több túraútvonal bejárható innen, így egész napos programnak kiváló, ez a hely autóval megközelíthető. Kátyús, de járható betonút visz a forráshoz épített parkolóba. Úgyhogy törékeny nőként sem probléma elhozni vagy 100 liter vizet.

De az összehasonlíthatatlanul tiszta, friss ízén, és a hűtés nélkül is megmaradó hideg hőmérsékletén kívül miért szeretem még ennyire?

A Bach virágterápiában a forrásvíz egy esszencia, „A rugalmasság gyógyírja”.

Dr. Edward Bach ezt írja róla:
„Azoknak, akiknek életfelfogása túlságosan szigorú. Megtagadják maguktól az élet kellemes dolgainak élvezetét, mivel úgy vélik, azok nem egyeztethetők össze munkájukkal. Keményen kormányozzák önmagukat. Bármit megtesznek, amiről úgy gondolják, hogy egészségüket, erejüket, aktivitásukat szolgálja. Remélik, hogy életükkel példát szolgáltatnak másoknak, akik az ő elképzelésüket követik majd, és ezáltal jobb emberekké válnak.”

Vagyis a forrásvíz segíti a testi-lelki-szellemi rugalmasság visszaszerzését. Átadja nekünk az egyensúlyt, a megújulást, az állhatatosságot, az időtlenséget, amelyet hordoz. Csökkenti a görcsösséget, a szigorúságot, a valójában nem fontos dolgok jelentőségét. Segít elfogadni a tökéletlenséget. Hatására az élet örömtelibbé, élvezetesebbé, az önmagunkról alkotott kép elfogadóbbá és megbocsátóbbá válik. Ráébreszt, hogy a fejlődés, a tökéletesedés úgy is kivitelezhető, hogy közben nem mondunk le a boldogságról. Pozitív forrásvíz-állapotban az ember képes tiszteletben tartani és kielégíteni testi-lelki-szellemi igényeit. Éli a kreativitását és élvezi a mindennapokat, a tetteit. Nem ragaszkodik felesleges szabályokhoz, az aktuális helyzetekhez remekül alkalmazkodik.

Csökkenti a test merevségét, rugalmatlanságát (pl. izomfeszülés, reuma, feszültség, érelmeszesedés, vérnyomás problémák, epekő, vesekő stb.), a görcsöket, és az aszketikus, mártír hajlamokat.

A forrásvíz magas energiaállapotú folyadék, így egészségmegőrző, fiatalító, ránctalanító, természetes élénkítő. Gyorsítja a regenerációt betegség, sérülés esetén. Sportolókkal végzett kutatások alapján teljesítményfokozó.

Méregtelenítő hatását azonnal érezni lehet az első napokban fokozódó vizeletkiválasztás által. Emellett az egész szervezetet megtisztítja. Ritka esetben előfordulhat, hogy pár napig a test egyes részein apró, pattanásszerű kiütések jelentkeznek. Ezek a bőrön keresztüli méregtelenítés mellékhatásai. Elmúlnak, és utána a bőr szebb, fiatalosabb, tisztább lesz. (Érdemes megfigyelni, hol jelennek meg a tünetek, ugyanis ez rávilágít a lelki, mentális folyamatokra, amelyek szintén tisztulni kezdenek…)
Kiváló kiegészítő fogyás elősegítésére, az elhízás kockázatát nagyban csökkenti.

Ugye ennyi is elég, hogy kedvet kapj egy pohár finom, friss vízhez?

Íme Melinda néhány boszorkányos szépségtippje:

– Igyál legalább 2-3 liter forrásvizet naponta. Még a kávé is finomabb ezzel.

– Töltsd spray flakonba, és mielőtt bekennéd az arcod (tested), fújd be vele magad, majd a vizes bőrre vidd fel a testápolót.

– Tehetsz hozzá pár csepp illóolajat, így az aromaterápia jótékony hatásai szintén érvényesülnek. Plusz élvezetes, egyedi, és nem csak a bőrödnek fog tetszeni, hanem máris összedobtál egy természetes testpermetet.

– Permetezd a hajadra naponta többször, hogy frissebb és élettelibb legyen.

– Xantánnal összekeverve bármilyen folyadékból gélt készíthetsz. Aloe verával még csodásabb hidratáló test- és arcápolót kapsz, amely könnyen beszívódik, nem hagy zsíros érzést a bőrön.

Vagyis használd kívül-belül, ahogy tetszik, és élvezd a tiszta, friss, természetes egészség (szépség) állapotát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük