Új-év

Mindenki boldog Újévet kíván. Drukkolunk egymásnak, és magunknak, hogy hátha most, idén… Eljön… Mintha a boldogság valami olyasmi lenne, amit megtalálunk az utcasarkon. Van néhány kegyelmi pillanat az életben, amikor tényleg ajándékba kapjuk, de ez ritka.

A boldogság egy érzelem. Az érzéseket a gondolatok és a tettek generálják. Vagyis rajtunk múlik! A hozzáállásunkon és a cselekedeteinken.

Már sokszor beszéltem az egyszerűség fontosságáról, így a mindennapi, apró szépségekre, melyeket észrevenni, megengedni, megélni aktív cselekvés részünkről, most nem térnék ki.

Ám amikor két-ségek támadnak… Amikor az elmében játszódó vágymozihoz nem társul a valóságban cselekvés… Amikor a szó és a tett nem fedi egymást… Amikor álmodozunk, de semmit sem teszünk azért, hogy elérjük, megragadjuk a lehetőséget…

Akkor egy belső feszültség keletkezik, és kellemetlen érzéseket tapasztalunk. Elsősorban fájdalmat. Olyan ez, mint egy vágás a lelkünkön, amelyen keresztül elfolyik az életerő (vér), az öröm, a lelkesedés.

Ha a test sérült, beteg, akkor minden energia a létfenntartásra megy el. Nem marad kapacitás az olyan tevékenységekre, amelyek örömöt szereznek. Ha boldog szeretnél lenni, először egészséges legyél. Testileg, lelkileg és szellemileg erre törekedj.

Sportolj, táncolj, étkezz minőségi módon, szedj vitaminokat, ápold a tested.

Gyógyítsd a lelked sebeit. Szeresd önmagad. Szeress másokat. Engedd be a művészeti alkotásokat az életedbe.

Vigyázz a szavaidra és a gondolataidra. Minden fejben dől el. A hozzáállásod határozza meg a tetteidet, így az egész életedet.

A boldogságod rajtad múlik! Azon, hogy egész-séges vagy-e? Egy-ségben vannak-e a gondolataid, a vágyaid, a szavaid és a tetteid?

A boldogság az egyszerűségben rejlik.

Így én boldog Újévet helyett ezt kívánom neked:

Töltsd magad, hogy jól legyél, majd ebből adhass másoknak!

Cselekedj! Fizikai alaptörvény, hogy az induláshoz kell a legnagyobb energia, de a mozgásban lévő test marad mozgásban, szóval megéri! Utána már könnyebb lesz!

Éld át! Ne csak álmodozz, hozd át a valóságba, amire vágysz!

És ha úgy érzed, ez egy szürke téli nap, akkor is mosolyogj! Ha másért nem, hát azért, mert sokkal szebb vagy, ha mosolyogsz! 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük