A szürke kanca tanításai az életről – 1. rész

Megosztottam veletek egy előadásomat, amely az önszeretetről és az öngondoskodásról szólt, az Anya ősképen keresztül. Ha van időd, és érdekel, hallgasd meg.  (Itt megtalálod: https://www.youtube.com/watch?v=ImswxpPINlk)

Van benne egy rész, amelyben A szürke kanca című történetet hozom példának. A mesék megoldó kulcsok az élet bizonyos helyzeteihez. Tanítanak és segítenek, amikor elakadunk. Természetesen nem szó szerint kell értelmezni őket, ám ha figyelsz, rávezethetnek a saját megoldásaidra.

Hogy miért beszélek most erről? Azért, mert ebben a csoportban cikkek, videók révén szeretnék segíteni neked, hogy megértsd a valódi nőiesség lényegét. Ám ehhez önismeretre van szükség. Mert nem elég tudni, hogy mi a cél. Azt is látnod kell, hol tartasz most, milyen akadályokkal kell szembenézned. Beszélhetnék egyből arról, hogyan legyél vonzó nő… De semmi haszna nem lenne. Ezért kezdem az alapoknál, ezért szólok most sokat arról, hogy mit is jelent megismerni, elfogadni, majd megszeretni a személyedet és az életedet.

Az említett mesében a szürke kanca hat tanáccsal látja el a csikóját, amelyekkel gondoskodhat magáról, egészséges életet élhet, fejlődhet. Eme tapasztalatok szükségesek ahhoz, hogy képessé váljunk minőségi módon táplálni saját magunkat, majd másokat is motiválhassunk. Nézzük végig őket egyesével! 

A szürke kanca első tanácsa:
Találd meg az otthonod, azt a helyet, ahol melegség és védelem vesz körül!

Az otthon szerencsés esetben egy lakás, amelyben biztonságban érzed magad. A te kis világod, ahova jó érzés minden nap hazatérni. Ha ez nem adott, lehet ez egy belső otthon, egy közösség, egy erdő stb. Bármi, ami a te erőtered. Itt szeretet, pihenés vesz körül. Fel tudsz töltődni. Védve vagy. Sérthetetlen vagy. Ide vissza tudsz húzódni akkor is, amikor külső támadások, nehéz helyzetek keletkeznek az életedben. Enélkül folyamatosan kibillenthetőek vagyunk. Belső stabilitás nélkül pedig nincs növekedés.

Az otthonodban legyen béke. Törekedj a harmóniára, a megnyugtató, jó érzésekre. Szépítsd, ahogyan szeretnéd. Legyen öröm ide belépned. Gyakorold azt, hogy a negatív hangulatot, feszültséget kint felejted. Például útban hazafelé gondolj arra, hogy most magad mögött hagyod az összes kellemetlenséget. Mire megérkezel, már nem terheled tovább magad ilyenekkel. Lesz még időd megoldani a problémákat. Ahogy Scarlett O’Hara mondta, holnap majd töröm ezen a fejem. 

Ha teheted, próbáld meg elkülöníteni az egyes tevékenységek tereit. Máshol dolgozz, mint ahol pihensz. Bármekkora a hely, legalább ülj át egy másik székre, amikor a munkáddal foglalkozol. Lehetőleg ne vidd be az ágyba a laptopodat.  Így könnyebb lesz a megfelelő állapotba hozni magad, bármit is szeretnél csinálni épp.

És legfőképpen ne bagatellizáld el ezt a tanácsot kifogásokkal. Nyugalomra, pihenésre, békére, biztonságra mindenkinek szüksége van! Hidd el, ha megtalálod az erőtered, a védőburkot, ami körülölel, ha tudsz töltődni, lesz energiád tovább menni az úton.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük