A vágyak fontossága

A hétvégén a fotós barátnőmmel dolgoztunk az új képsorozatokon, most egy hatalmas stúdióban (Studio Kvadra). A helyszín adta az ötletet, így nem csupán táncos témában alkottunk… Persze ezeket a magunk szórakoztatására készítettük. Jó emlék lesz idős koromban…

Az elmúlt hetekben, ahogy több fotózáson igyekeztünk megragadni a módszerem lényegét, azt is megfigyelhettem, hogy az ilyen helyzet milyen jó tükör. Egy önismereti utazás. A képek nem hazudnak. Segítenek szembenézni azzal, hol vagyunk magabiztosak, és hol nem? Melyik (női) oldaladat éled igazán? És hol bizonytalanodsz el? Hiteles vagy az egyes területeken? Vagy csak megjátszott a mosolyod? Van/volt benned elutasítás bármely szerep iránt?

Érdekes volt újra rátalálni a bázisomra. Arra az alapra, amelyre biztonsággal építhetek. Mert már erős. Némi restaurálás nem árt, de ez vagyok én. És közben figyeltem, hol vannak a gyenge pontok? És miért? Hisz azt is élvezem, szeretem, az is én vagyok… Miért billegek? Miért megyek össze? Miért nem érzem ott magam ennyire jól? És hogyan tudnám a megtalált erőt átültetni ide? Az elmúlt hónapjaimban erre kerestem a választ. Majd jött ez a fotózás, és bár nem terveztem, de tessék, megkaptam! Itt a lehetőség, nézzük meg, most sikerül? És bár a képeket még elemezni kell pár őszinte bizalmasommal, de az élmény megvolt! Ezaz!!!

Számomra ezek a fotók nem azt jelentik, nem arra hívják fel a figyelmemet, amire másokét. Az én gyenge pontom nem a szexualitás megélése. Ám (nem csak nőknél) tapasztalom, hogy sokaknak ez a téma igenis gondot okoz. Lehet róla beszélni egyáltalán? Ma már igen. De még mindig alig merünk. Aggódva figyeljük a másik arcát, hogy zavarba jön-e attól, ha tánctanárként a test anatómiáját, a központokat elemezve megemlítünk egy intim testrészt. Vagy mennyire visszafogjuk magunkat minden téren, nehogy „lekurvázzanak” érte. 

Nagyon sok altémát érinthetünk, és fogunk is ebben a blogban, mert ahhoz, hogy tényleg jól érezzük magunkat a bőrünkben, a szexualitásunkkal is tisztában kell lennünk. És ez nem csak konkrétan a szexet jelenti!

Ide tartozik minden, ami a testeddel, sőt, az energetikád egy részével kapcsolatos. A ruhával, amit viselsz. Ahogyan viseled. A pillantásoddal. A hanghordozásoddal. A metakommunikációddal. A vonzerőd használatával. Az önbizalmaddal. Az önszereteteddel…

Vagy éppen a vágyaid vállalásával. Mert a megfogalmazatlan vágyakat nem lehet kielégíteni! Nincs az a partner, aki a magadnak sem kimondott vágyaidat kiolvassa a fejedből. Ezt ne várd a férfitól (vagy a nőtől), mert csak csalódni fogsz. Hát igen, megint az elvárások… az egyik kedvenc témám… de erről majd később.

És itt jön a neheze.
1) Mire vágyom valójában? Ki tudom mondani ezeket magamnak? Teljesen őszintén, cenzúra nélkül!
2) Mire volna szükségem, hogy megvalósuljanak?
3) Mit tehetek azért, hogy ezeket megvalósítsam? Én magam, nem valaki más!
4) Mi gátol meg abban, hogy megtegyem?
5) Milyen jövőképet látok magam előtt, ha megélem a vágyaimat?
6) Elég vonzó ez a kép ahhoz, hogy túllépjek a félelmeimen és a gátlásaimon érte?

Házi feladat: Gondold át a fentieket. Adj magadnak időt, ne siess. Ne félj félni. Nem a félelmet kell legyőzni, hanem megtalálni az okát és azt a gátlást feloldani. Ne egyből a félelmetes helyzetnek rohanj neki. 

Mondok egy példát, jó? Nekem nincs gondom azzal, hogy magamnak megfogalmazzam, mire vágyom. Azt is tudom, mi kell hozzájuk. Teszek értük, nap mint nap, minden téren. Egyre tisztábban látom a célokat, a legjobb jövő lehetőségét. Ámde azt is tudom, hogy ha ezt az érintett ember(ek)nek el kell mondanom… Akkor inkább csendben maradok. Mert kimondani még nem merem. Hozzászoktam, hogy egyedül oldom meg a helyzeteket (vagy olyanokkal, akikben maximálisan megbízom és nem kell félnem az elvesztésüktől). Ha most azt kérnék tőlem, hogy üljek le, és beszéljek azokkal, akik részei ennek a vágynak, nem biztos, hogy azonnal sikerülne. Nem azért, mert nem elég erős a vonzereje. Hanem mert bizonyos pontokon nekem kell stabilabbá válnom. Így ez az első feladat.

Vannak területek, ahol már tapasztaltam a fokozatosság és a belső munka előnyeit. Hidd el, amikor a vágy erősebbé válik a félelemnél, akkor semmi sem állíthat meg!

Neked mi a véleményed?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük