Ahol a figyelem, ott az energia

Megtaláltam egy pár évvel ezelőtti írásomat. Ez az egyik kedvenc gondolatom, amit a motorozás tanított. Érdekes érzés visszagondolni az akkori helyzetemre, és látni, mennyit fejlődtem. A gyakorlás révén egyre tisztább és stabilabb a tudás mindennapi alkalmazása. Minden perce megéri!

„Mindig az utolsó pillanatok a legnehezebbek. Nem azért, mert maradnál. Téged már vár az új élet. Ám a múlt utoljára beléd mélyeszti a karmait. Béklyókként nehezedik a lábadra, a bilincsek újra szorulnának. Nem hat rád. Így még inkább harap. Bántani akar, fájdalmat okozni, oda szúrni, ahol a legérzékenyebb… Újra és újra felsérti a megedzett páncélt, amelyet magadra öltöttél, hogy kibírd. Te haladsz. Egyik lépés a másik után. Ha a súly lehúzza a lábaid, akkor a földet bámulva, elszántan mész tovább. Lehet, hogy még nem látod a megoldást, mert az erőd arra kell, hogy lerázd a terhet. Ilyenkor elég csak egy picit előre tekinteni…

A napokban gyakoroltam a motorozást a pályán. Imádom, mindig kikapcsol, de akkor épp éreztem, hogy nem megy elég jól. Nem találtam az ideális íveket, a tökéletes egyensúlyt. Elkezdtem figyelni magamat, a mozgásomat, a gondolataimat, az érzelmeimet. És megláttam a párhuzamot.

Amikor görcsösen kapaszkodsz a kormányba, attól félsz, hogy nem te irányítasz. Azonban így megfeszülsz és önmagadat korlátozod. Az egész tested, lelked merevvé válik, nem érzed az egyensúlyt. Kibillensz, még erősebben markolod, amitől a biztonságot reméled. Amit ismersz, ami irányt szab, amiről azt hiszed, hogy képes vagy befolyásolni… Pedig az egész lényed kell, hogy a helyes úton haladj. Nem az uralkodás visz előre, hanem az együttműködés.

Újra elindultam. Nagy levegő… Lassított légzés, összhangban a mozdulatokkal. Laza kéz… Tartsd a kormányt, vezess, de ne kapaszkodj. Könnyed mozdulatokkal, stabil, erős, de relaxált izmokkal sokkal nagyobbat fordul a gépezet. Használd az egész tested, lelked, szellemed. Érezd az egyensúlyt… Érezd az áramlást. Engedd meg magadnak, hogy beledőlj a kanyarba. Érezd az utat… Szemed a célon! Ha az akadályt figyeled, belefutsz. Azt lásd, amit el akarsz érni, ne azt, ami az utadban áll. Így elkerülöd, hogy felbukj, és oda érkezel, ahová vágytál.

Mély levegő. Laza kéz. Egyensúly. Cél. Akármennyi döfést próbál bevinni a múlt, kibírod. Megtalálod a tökéletes ívet. És eljutsz oda, ahová a szíved vezet.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük